Καταχώρηση στοιχείων Ε2

Καταχώρηση εντύπου Ε2

Καταχώρηση εντύπου μέσω φόρμας

Πλέον η καταχώρηση του εντύπου Ε2 γίνεται μέσω φόρμας και όχι απευθείας στο έντυπο Ε2. Μετά την εγκατάσταση του patch 9.09r με δεξί κλικ στα στοιχεία του εντύπου Ε2 έχει προστεθεί η επιλογή «Καταχώρηση Ε2 σε φόρμα».

Μέσω τις παραπάνω επιλογής, τα στοιχεία των πινάκων του Ε2 καταχωρούνται στην παρακάτω φόρμα.

Εναλλακτικά η παραπάνω φόρμα εμφανίζεται και με διπλό κλικ σε οποιοδήποτε πεδίο του εντύπου Ε2.

Εφόσον οριστούν τα στοιχεία των πινάκων του Ε2 με το πλήκτρο ΟΚ τα στοιχεία μεταφέρονται στο έντυπο. Στην νέα διαχείριση του εντύπου παραμένουν διαθέσιμες όλες οι λειτουργίες του εντύπου (π.χ αντιγραφή από προηγούμενη χρήση).

Σημείωση : Στον πίνακα 2 “Εκμισθούμενα ακίνητα», με το πλήκτρο F7 είναι δυνατή η επιλογή από τα ακίνητα του πίνακα 1 του Ε2. Τα στοιχεία Τοποθεσία, Κατηγορία ακινήτου, θέση ακινήτου, Επιφάνεια, Είδος μίσθωσης, και Αρ. Παροχής Ρεύματος, προτείνονται για το επιλεγμένο ακίνητο από τα αντίστοιχα στοιχεία του πίνακα 1.

 

Αναβάθμιση καταχωρημένων εντύπων Ε2

Με την αναβάθμιση στην έκδοση 9.09r κρίνεται απαραίτητο σε όλα τα καταχωρημένα έντυπα Ε2 για το έτος 2017 να ακολουθηθεί η παρακάτω διαδικασία προκειμένου τα στοιχεία των καταχωρημένων εντύπων να αναβαθμιστούν στον νέο τρόπο διαχείρισης:

  • Με μεταβολή στα στοιχεία του εντύπου Ε2 θα πρέπει μέσω της επιλογής «Καταχώρηση Ε2 σε φόρμα» που είναι διαθέσιμη με δεξί κλικ στα στοιχεία του εντύπου, να γίνει καταχώρηση των στοιχείων του εντύπου Ε2.
  • Εναλλακτικά με μεταβολή στα στοιχεία του Ε2 επιλέγουμε «Ενημέρωση πίνακα Ε2 από μεταβλητές». Η συγκεκριμένη επιλογή είναι διαθέσιμη με δεξί κλικ στα στοιχεία του εντύπου Ε2.

Δημιουργία νέου εντύπου

Κατά την δημιουργία νέου εντύπου Ε2 μετά την εγκατάσταση της έκδοσης 9.09r, προτείνονται τα στοιχεία του εντύπου που είναι καταχωρημένο την προηγούμενη χρονιά, εφόσον υπάρχει.

Εάν δεν υπάρχει καταχωρημένη δήλωση την προηγούμενη χρονιά τότε δημιουργείται κενό έντυπο.

Εάν στην προηγούμενη χρονιά υπάρχουν συμπληρωματικές* δηλώσεις Ε2, με τον νέο τρόπο διαχείρισης των στοιχείων του Ε2, αντιγράφονται σε ένα έντυπο τα στοιχεία όλων των συμπληρωματικών δηλώσεων.

Με τον νέο τρόπο διαχείρισης του εντύπου δεν χρειάζεται να δημιουργούνται συμπληρωματικές δηλώσεις. Τα στοιχεία των ακινήτων θα πρέπει να καταχωρούνται σε ένα έντυπο Ε2. Κατά την εκτύπωση εντύπου Ε2 με μεγάλο αριθμό ακινήτων, τα στοιχεία των ακινήτων εκτυπώνονται σε ισάριθμα έντυπα.

*Συμπληρωματικές δηλώσεις Ε2 δημιουργούνται στην περίπτωση που το Ε2 περιλαμβάνει παραπάνω από 16 ακίνητα.